Jozefsheim

Na vier jaar bouwen werd het klooster St. Jozefsheim in 1913 in gebruikgenomen door de broeders van Fransiscus.
Het bestond uit een kerk, kantoor, school en twee andere gebouwen.
In het klooster leefde ongeveer 600 mensen waarvan de meeste mentaal en psychisch ziek waren. Door de opkomst en druk van de nazi’s vertrokken de broeders van Fransiscus op 23 mei 1937 uit het klooster.
Door een nieuwe wet in 1939, die inhield dat elke onbekwame nieuwgeborene geregistreerd moest worden, werd het klooster een speciaal kindertehuis en kreeg het de naam Waldniel Hostert.
In werkelijkheid werd het een centrum voor diegenen die niet welkom waren in nazi Duitsland. Toen op 1 oktober 1939 Adolf Hitler de volledige macht kreeg over Duitsland werd het tehuis dan ook een euthanasie centrum dat moest leiden tot de uiteindelijke oplossing.
De eerst leidende arts in het centrum was Georg Renno maar werd al snel overgeplaatst naar de Hartheim instituut. Uiteindelijk werd hij na de oorlog verantwoordelijk gesteld voor het doden van 28.000 mensen, de nieuwe vervanger was Hermann Wesse.
In Waldniel Hostert zijn tussen de periode 1939 en 1943 512 mensen gestorven waaronder 128 kinderen, bij zeker 30 kinderen staat vast dat ze via een overdosis aan luminal in het euthanasie programma zijn omgekomen.


In 1952 zijn de gebouwen terug gegeven aan de Fransiscus Orde die het in 1955 aan het Engelse leger verkochten.


Tot 1963 gebruikte de Engelsen het als een militair ziekenhuis. Daarna werd het omgebouwd tot een school genaamd Kent school. Uiteindelijk zaten er 1400 kinderen op school waarvan 270 op het internaat, de rest werd per bus naar school gebracht. Elke dag reden er dan ook 50 bussen naar de school en was er zelfs een speciaal busstation op de locatie gebouwd.
In 1992 is de school gesloten.